Az L-Carnitine

Tudtad?
Az L-karnitin egy természetes aminosav-származék. Fő feladata a zsírok szállítása az izmokat felépítő szövetek mitokondriumaihoz, ahol ezt felhasználva energia lesz belőlük. Ha a karnitin nagyobb mennyiségben van jelen a szervezetünkben, akkor azok nagyobb mennyiségű zsírt képesek energiává alakítani, így fogyni fogunk, közben pedig hozzásegít a hatékonyabb sportteljesítmény eléréséhez. A karnitin a felhalmozódott zsigeri zsír lebontásában is segít.

Ezenkívül kitolja a fáradtságküszöböt; segít a felgyülemlett tejsav kiürülésében és gyorsítja a regenerációt, hiszen enyhíti az izomszövetben keletkezett mikrosérüléseket is.

Az l-karnitin főleg hús-és tejtermékekben fordul elő. Kis mennyiségben megtalálható még zöldségekben és gabonafélékben is. Az l-karnitin szükségletünk naponta 250-500mg, azonban sportolóknak vagy stresszesebb életvitel mellett az ajánlások 2000-4000mg között vannak. Ennek a napi ajánlásnak sajnos csak a töredékét képes előállítani az emberi szervezet, ezért fontos táplálékkiegészítők, sportitalok formájában bevinni a szervezetbe.

A test lizinből ès metioninból szintetizálja az l-karnitint, ez a szintézis azonban csak kellő mennyiségű C-vitamint mellett tud megvalósulni. Az Absolute Live funkcionális sportitalok a megfelelő arányban tartalmazzák a szervezetes számára ajánlott napi l-karnitin mennyiséget, hozzáadott C-vitaminnal és krómmal. Számos üdítően zamatos íz közül választhatsz. Neked melyik a kedvenced?

Csonga Kata - edző, életmód és táplálkozási tanácsadó
Indoor Cycling Hungary
Rwatershop.hu

#AbsoluteLive #Lkarnitin #vitaminok #edzés #formádhozatartalom #cycling #training